5 avantaje ale unei mașini închiriate

Fie că ne dorim, fie că nu, cu toții avem nevoie de o mașină la un moment dat. Totuși, un automobil presupune cheltuieli destul de mari: începând cu achiziționarea sa (mai ales dacă se face printr-un credit bancar), continuând cu reparațiile, asigurările (RCA și CASCO) sau verificările. Tocmai de aceea, o soluție sănătoasă din punct de vedere financiar este evitarea cumpărării unei mașini. Deținerea unui permis de conducere, în schimb, este mai mult decât recomandată: poate ajuta la job, poate fi de folos într-o călătorie sau chiar în viața de zi cu zi atunci când o mașină este necesară și se impune închirierea uneia.

Dar care sunt avantajele închirierii unei mașini în România?

 1. Ajută la economisirea banilor – comparativ cu achiziționarea uneia, costurile sunt mult mai scăzute. În plus, o poți folosi în diverse situații în care călătorești alături de alte persoane, cu care poți împărți cheltuielile.

 2. Te scutește de griji – cu o mașină de închiriat nu trebuie să-ți bați capul să-i plătești rata lunar, să o duci la revizii sau să nu uiți de RCA. Firma de închirieri auto se ocupă de toate aceste detalii, tu trebuie doar să o conduci atunci când ai nevoie de ea.

 3. Poți testa mai multe mărci pentru a te decide mai ușor atunci când te hotărăști să-ți cumperi o mașină a ta. De ce să nu închiriezi de fiecare dată alta?

 4. Poți închiria o mașină pentru orice situație, și chiar vei avea nevoie de autoturisme diferite pentru diverse ocazii: nu poți urca pe munte cu aceeași cu care mergi la o întâlnire de afaceri.

 5. Chiar dacă ai deja un autoturism personal, dar e prea vechi, nu poți pleca la drum lung cu el, pentru că riști să ai parte de surprize neplăcute. Alege o firmă serioasă de rent a car și nu vei regreta decizia luată.

Te-ai gândit la alte avantaje ale unui serviciu de rentacar din România? Împărtășește-le cu noi!

Cum să economisești bani atunci când închiriezi o mașină?

Dacă ai ajuns pe blogul nostru opțiuni de închirieri auto, bine ai venit! Scopul nostru nu este doar acela de a-ți da o mașină de care ai neapărată nevoie, ci și de a te ajuta să ai parte de o experiență bună fără a cheltui o avere. În acest sens, am pregătit o serie de sfaturi pentru a te ajuta să economisești bani.

 1. Decide-te de ce fel de autoturism ai nevoie. Dacă nu vrei să dai prea mulți bani pentru a închiria mașina, alege una cu un consum redus și dimensiuni mici.

 2. Dacă ești într-un oraș străin, solicită o mașină cu GPS. Cum te-ar ajuta să economisești? Folosind GPS-ul ar fi greu să te rătăcești, chiar dacă nu cunoști împrejurimile, astfel nu ai consuma atât de mult combustibil căutând pe cont propriu adresa de destinație și nici nu ai pierde timp.

 3. Asociază-te cu cineva pentru închirierea mașinii. Indiferent că este vorba de o călătorie de afaceri sau de o vacanță, încearcă să închiriezi automobilul împreună cu un coleg sau cu un prieten. Astfel, poți împărți factura de la firma de închirieri cu cealaltă persoană (sau celelalte persoane) și beneficia și de companie plăcută în același timp.

 4. Caută mașini de închiriat pe internet înainte de momentul în care chiar ai nevoie de un vehicul. Dacă te apuci să cauți mașina odată ajuns la destinație, riști să pierzi foarte mult timp și să plătești și tarife mai mari. Poți găsi oferte foarte bune din timp, dacă dedici câteva minute unei căutări online. Poți contracta mașina cu câteva săptămâni înainte să ai nevoie de ea, astfel ai mai multe șanse să o și alegi pe cea pe care ți-o dorești sau pe cea de care ai nevoie.

 5. Fii atent la oferte. În funcție de data la care călătorești poți avea norocul de a beneficia de oferte făcute cu ocazia sărbătorilor importante din an.

 6. Verifică de ce gratuități ai parte atunci când vrei să închiriezi o mașină. Se pot oferi diverse, cum ar fi hărți gratuite sau chiar un anumit procent din combustibil, în funcție de consum. Dacă ai aceste informații, te poți orienta mai ușor, alegând cea mai bună ofertă pentru tine.

 7. Încearcă să lucrezi constant cu aceeași firmă, mai ales dacă închiriezi autoturisme des. Astfel, poți să te bucuri de diverse avantaje pe care doar clienții fideli le au.

Acestea sunt sugestiile noastre de economisire în ceea ce privește închirierea unei mașini. Dacă mai ai și altele, ne-am bucura să le citim în comentarii.

 

Transfăgărăşanul, un traseu de neratat

Indiferent dacă aveţi o maşină proprietate personală sau căutați întotdeauna mașini de închiriat pentru deplasările personale și cele de afaceri, vă recomandăm să nu ratați unul din cele mai incredibile trasee pe care le puteți parcurge în țara noastră: Transfăgărășanul.

Oficial DN7C, acesta începe în județul Argeș, în comuna Bascov, foarte aproape de orașul Pitești. Direcția pe care trebuie să o urmați este cea spre Curtea de Argeș. Traseul spectaculos, cunoscut și de localnici și de turiști ca drumul din nori se termină la intersecția DN7C cu DN1 în comuna Cârțișoara, între orașele Sibiu și Brașov.

Transfăgărășanul are o lungime totală de aproximativ 150 de kilometri și este atât de apreciat deoarece pe parcursul acestei distanțe puteți tranzita Munții Făgăraș, parte a Carpaților Meridionali.

Dacă vă decideți să strângeți câțiva prieteni pentru a vizita împreună sau să fiți spontan și să mergeți la o firmă de închirieri auto pentru a lua o mașină și a pleca la drum chiar și pe cont propriu, acesta este unul din obiectivele turistice de neratat. Dacă plecați din capitală, nu veți pierde mult timp cu găsirea unei mașini, fiind simplu să vă opriți la o firmă de închirieri auto în București, cum este și a noastră.

Vă sfătuim, în cazul în care vă decideți să faceți acest traseu, să nu ratați alte două obiective importante, cascada Bâlea, situată în apropiere de drum, o cascadă de 68 de metri și lacul Bâlea, un lac glaciar aflat la 2040 de metri altitudine, situat în județul Sibiu.

O informație importantă legată de tranzitarea munților Făgăraș pe acest drum este legată de închiderea sa. Din 1 noiembrie și până în 30 iunie acesta este închis, fiind vorba totuși de un traseu pe cât de frumos pe atât de periculos, datorită numărului mare de viraje.

Transfăgărășanul este închis de toamna târziu și până aproape de mijlocul verii deoarece deszăpezirea este dificilă și costisitoare, deci evitată, mai ales că există o telecabină care ajunge la Bâlea Lac.

Dacă v-am convins să conduceți pe Transfăgărășan, vă așteptăm pentru a vă înmâna cheile de la cea mai potrivită mașină!

Cum să alegeți o mașină de închiriat

Înainte de a suna la orice firmă de închirieri auto din București sau din țară, trebuie să țineți cont de câteva date importante. Pentru a vă ușura munca, am făcut o listă cu ceea ce dvs. trebuie să luați în considerare pentru a alege cea mai bună mașină de închiriat din oferta bogată a unei firme care oferă astfel de servicii.

 • Scopul – e evident că nu veți face aceeași alegere atunci când veți dori o mașină pentru a merge la munte sau una cu care să impresionați la un eveniment de înaltă clasă. Asigurați-vă că firma de închirieri mașini preferată vă poate ajuta cu o mașină pentru orice situație. Sunați din timp și rețineți mașina pe care o doriți și de care aveți nevoie.

 • Decideți-vă ce mărime doriți să aibă mașina. O mașină mică, gen Volkswagen Golf, se poate strecura mult mai rapid în trafic decât un Nissan Pathfinder, dar pe de altă parte, nu poate transporta atât de multe bagaje. Fiecare mașină are avantajele și dezavantajele sale.

 • Acordați atenție consumului de combustibil – o mașină mare e spațioasă, practică și încăpătoare, dar de cele mai multe ori are și un consum de combustibil pe măsură. Dacă aveți un buget limitat în care trebuie să vă încadrați, optați pentru o mașină cu un consum mic.

 • Manuală sau automată? În România, puține firme de gen oferă mașini de închiriat cu transmisie automată, totuși, în cazul în care aveți preferințe clare e bine să întrebați persoana angajată la firma de închirieri auto.

 • Fiți deschis sugestiilor. Există posibilitatea ca firma pe care o contactați pentru a închiria o mașină să nu aibă Peugeotul dorit, dar dacă preferați o companie franceză vă puteți îndrepta atenția spre un Renault. Ascultați sfaturile celor de la firma de închirieri auto pentru că de multe ori se dovedesc a fi extrem de utile.

Pentru mai multe sfaturi și sugestii legate de închirierea de mașini, vă sugerăm să urmăriți blogul nostru.

NOI MODIFICĂRI LA CODUL RUTIER

Neplata amenzilor rutiere în termen de 30 de zile ar putea duce la suspendarea permisului de conducere, iar în anumite cazuri şoferii care produc accidente grave ar putea rămâne fără permis până la trei-patru ani.

“După cum am constatat cu toţii, accidentele rutiere au loc tot mai frecvent şi, din păcate, cu consecinţe dramatice. Ca ministru, sunt informat zilnic despre accidentele grave în care mor sau sunt răniţi oameni, însă, în spatele cifrelor statistice ale Poliţiei Rutiere, fiecare accident grav înseamnă o tragedie – tineri morţi sau care rămân cu sechele pe viaţă, familii distruse, părinţi îndureraţi. Anunţam, încă din primăvară, că faţă de ceea ce se întâmplă pe şosele, actualul regim sancţionator nu îşi atinge scopul de a preveni şi limita încălcarea legii. Prea mulţi conducători auto încalcă legea, considerând fie că amenzile sunt simbolice, fie că pot scăpa de ele fără să le plătească. Vom introduce în lege suspendarea dreptului de a conduce dacă cel care este amendat nu îşi plăteşte amenda într-un termen de o lună“, a declarat Radu Stroe, care a precizat că, dacă cineva primeşte o amendă şi nu a plătit-o în 30 de zile, i se va suspenda permisul până când va face dovada că a dat banii.

Inchirierile auto, o varianta de transport eficienta

Pentru multe companii, mai ales multinationale, contractele rent a car au devenit preferate contractelor de leasing auto. Pana acum, contractele de leasing financiar erau principala solutie de finantare pentru achizitionarea flotelor auto. Printr-un contract de inchirieri masini nu mai ai nevoie de finantare, pentru ca autoturismul este practic inchiriat, nu achizitionat. De aici deriva si cel de-al doilea mare avantaj, la sfarsitul contractului nu trebuie sa te mai chinui cu vanzarea masinii, ceea ce este un mare atu astazi, cand piata de vanzari auto second hand este la un nivel minim.  “Suntem foarte incantati de acest tip de contract de inchirieri auto pe termen lung, pentru ca am reusit sa externalizam toate serviciile legate de administrarea si mentenanta flotei de autoturisme.”, declara un beneficiar.

Chiar daca costurile lunare pot fi putin mai mari la contractele de inchiriere masini pe termen lung, avantajele sunt evidente si tin atat de partea logistica, dar si de economiile cu cheltuielile financiare. Acest tip de contracte pot fi imbinate cu serviciile rent a car clasice, pentru masini de inchiriat pe termen scurt.

sursa: www.businews.ro